AKERSHUS GUTTER U15 TOK SØLVET I KRETSLAGSTURNERINGEN 2016

Kretslagsturneringen for gutter U15 ble arrangert i Trondheim sist helg, 26. – 28. februar. Foruten Akershus deltok det kretslag fra Østfold, Oslo, Buskerud/Telemark/Vestfold, Rogaland/Hordaland, Hedmark/Oppland og Sør-Trøndelag. Sistnevnte krets var arrangør og turneringen fant sted i Leangen Ishall i Trondheim. Dette flotte anlegget inneholder 2 isflater og et stort antall garderober som også betjener en håndballhall og kunstfrossen utendørs lengdeløpsbane.

Akershus tok gullet i forrige sesongs turnering og hadde satt som mål å gjenta den bragden i år. Med 7 deltagende lag var turneringsformen slik at lagene var delt i to puljer, en med 3 lag og en med 4 lag. De to beste lagene fra hver pulje etter at alle hadde spilt mot alle, utgjorde en mellomspillspulje hvor alle spilte mot alle og hvor nummer 1 spilte finale mot nummer 2, og nummer 3 bronsefinale mot nummer 4. Alle kampene ble spilt i 2×20 minutters perioder bortsett fra finalen som gikk i 3×15 minutter.

ring

Akershus var i innledende pulje med Sør-Trøndelag og Oslo. I den første kampen møtte vi Sør-Trøndelag som vi slo greit 3-0, skuddstatistikken var 22-9.

Den neste kampen var mot Oslo som hadde tapt for Sør-Trøndelag og var nødt til å slå Akershus for å kunne være med i den beste puljen videre. Denne kampen ble en thriller hvor Oslo tok ledelsen 2-0 i første periode. Bare 21 sekunder ut i andre og siste periode reduserte Akershus og utligningen kom etter ca. 7 minutter. Oslo slo imidlertid tilbake og da det var igjen 6 minutter av kampen hadde Oslo en sikker ledelse med 4-2. Akershus forsto at grep måtte tas og satte inn to raske mål med ett minutts mellomrom slik at det gikk mot et uavgjort resultat. Akershus ga seg imidlertid ikke og scoret det alle trodde var seiersmålet da det var igjen 1 minutt og 22 sekunder. Men Akershus var ikke fornøyd med det og satte in sitt 6. mål slik at stillingen var 6-4 da det var igjen 31 sekunder av kampen. Oslo hadde ikke gitt opp håpet og gikk rett fra dropp og reduserte til 6-5 slik at nytt håp var tent. I stedet for en utligning for Oslo, scoret Akershus det siste målet da det var igjen 15 sekunder slik at kampen endte med Akershus seier 7-5. Skuddstatistikken var 27-21 til Akershus.Seier

Da var man ferdig med den innledende puljen og Østfold var første motstander i mellomspillet. Det ble en forholdsvis enkel kamp for Akershus som vant hver periode 3-2, 6-4 totalt. Skuddstatistikken var 28-17 til Akershus.

Enda enklere ble det i nest kamp som var mot Rogaland/Hordaland som ikke var i stand til å gjøre stor motstand. Det endte med en 6-0 seier til Akershus og skuddstatistikk 23-9.

Så langt hadde alle kampene til Akershus blitt spilt på lørdagen. Søndag morgen var det siste kamp i mellomspillet og motstanderen var nok en gang Sør-Trøndelag. Igjen ble det en enkel seier for Akershus med 4-1 og 18-7 i skuddstatistikk.

Med seier i alle kampene var Akershus vinner av mellomspillet og klar for finale.

Slik som de andre kampene i mellomspillet hadde utviklet seg, viste det seg at den andre finaledeltageren ble Sør-Trøndelag som vi altså skulle møte for tredje gang. Basert på resultatene fra de andre kampene, kunne dette se ut som en enkel sak for Akershus. Slik ble det imidlertid ikke. Sør-Trøndelag hadde gjort hjemmeleksen sin og hadde lagt om til et veldig kompakt forsvar som Akershus slet med å komme gjennom.  Første periode endte målløs takket være det kompakte forsvaret og veldig bra spill fra Sør-Trøndelags keeper som stoppet de 12 skuddene som kom gjennom forsvars «muren». Sør-Trøndelag fikk fyrt av 2 skudd i denne perioden. Midt i den andre perioden tok Akershus ledelsen men finaleSør-Trøndelag utlignet før det var gått 2 minutter. 14 sekunder før slutt av den andre perioden fikk Akershus inn nok et mål og ledet 2-1. Skuddstatistikk for 2. periode var 12-3. Den siste perioden så ut til å bli målløs med Akershus seier inntil det var 25 sekunder igjen. Da utlignet Sør-Trøndelag og kampen gikk til 10 minutter «Sudden death». Ingen av lagene greide å score selv om spillerne fra begge lag kjempet som løver. Kampen måtte avgjøres ved straffeslag og der trakk Sør-Trøndelag det lengste strået slik at de vant finalen 3-2. Da hjelper det lite at Akershus vant skuddstatistikken 44-11. Det var en skuffet gjeng med Akershus spillere som tok fatt på den lange bussturen hjem.

En liten trøst var at Akershus besatte halvparten av posisjonene på «All Star Teamet». Mads Hanneborg ble kåret til beste venstre back, Kenneth Pappalardo Guldbrandsen til beste høyre ving og Martin Bråthen til beste venstre ving.

I tillegg ble Kenneth Pappalardo Guldbrandsen vinner av poeng ligaen med 7 mål og 10 målgivende. Martin Bråthen tok 5. plassen med 6 mål og 4 målgivende.

Blant keeperne tok Akershus Kristoffer Dehle en tredjeplass med en redningsprosent på 90 og Mathias Landa tok 7. plassen med en redningsprosent på 86,67.

I «Fair Play» konkurransen tok Akershus en 2. plass sammen med Sør-Trøndelag bak vinneren Hedmark/Oppland.

Sør-Trøndelag Ishockeykrets skal ha all ære for et meget vellykket arrangement. Trønderne kan dette. De som snart skal spille Forbundscupen der oppe kan glede seg.