Category: Kretslag U15

Akershus Kretslag gutter som skal til Trondheim helgen 23. – 25. februar for å spille Kretslagsturnering er tatt ut. Laget møter motstandere fra 6 andre kretser: Oslo, Østfold, Trøndelag, Hedmark/Oppland, Rogaland/Hordaland og Buskerud/Telemark/Vestfold.
Laget består av følgende spillere:

Sindre Flaaten Jutul
Per Olav Bjørkelund Jutul
David Andreas Aas Larsen Lørenskog
Daniel Sandvold Lørenskog
Edvard Dehli Gjøs Lørenskog
Nikolai Olsvik Lørenskog
Mathias Klev Rotvik Lørenskog
Jesper Bergum Fransplass Lørenskog
Kristoffer Taaje Lørenskog
Vetle Gamborg Indrelid Lørenskog
Anders Slorafoss Lørenskog
Even Bråthen Lørenskog
Petter Flølo Brynildsen Lørenskog
Marius Kjølseth Frisk Asker
Santiago Concepcion Frisk Asker
Sander Cramer Knudsen Frisk Asker
Philp Bencsik Frisk Asker
Christian Vethe Bye Frisk Asker
Peter Jansen Frisk Asker
Tobias Tveter Frisk Asker
Vebjørn Berg-Jørgensen Frisk Asker
Jakob Aasen Rian Frisk Asker

Målvakter er Petter Flølo Brynildsen fra Lørenskog og Marius Kjølseth fra Frisk.
Hjemmeværende reserve for utespillere er Sivert Tonning fra Holmen og hjemmeværende målvaktreserve er Gard Remme Thoresen fra Frisk.
Støtteapparatet er slik det har vært de siste årene: Hovedtrener Robert Johansen, Holmen, assistenttrener Morten Eriksen, Jutul og lagleder Jan Ingar Knudsen, Holmen.

Etter 10 samlinger er nå kretslaget gutter tatt ut. Samlingene startet i april og det ble arrangert 4 samlinger før sommerferien. I alt var 44 spillere nominert fra 7 klubber, alle født i 2002. Den endelige stallen består av 22 spillere. Robert Johansen fra Frisk Asker og Morten Eriksen fra Jutul er som tidligere trenere og Jan Ingar Knudsen, Holmen, er lagleder og materialforvalter.

Laget kommer til å spille en treningskamp mot Frisk Asker U16 rett over nyttår. Deretter vil det følge 2 samlinger før man setter kurs mot Hamar hvor kretslagsturneringen blir arrangert i den siste helgen av februar.

Etter det forsmedelige tapet for Sør-Trøndelag i finalen i forrige turnering, er lagets støtteapparat innstilt på å få med seg pokalen hjem denne gangen slik vi hadde i 2015.

Følgende spillere er tatt ut:

Haakon Aaland Frisk Asker
Peter Billingstad Frisk Asker
Christoffer Finstad Frisk Asker
Mats Hildisch Frisk Asker
Philip Granath Frisk Asker
Jesper Bergsland Frisk Asker
Fredrik Bjørndal Frisk Asker
Kristoffer Fayen Vestavik Frisk Asker
Eskil Wold Frisk Asker
Olav Geheb Frisk Asker
Tinius Johansen Frisk Asker
Philip Jølstadengen Frisk Asker
Alexander Riseth Jutul
Daniel Ingvaldsen Jutul
Eskil Sjøvoll Ski
Kristoffer Lien Budsjord Ski
Brage Ramsrud Ski
Christian Teilman Eliassen Lørenskog
Jacob Korterud Lørenskog
Tobias Mihelin Lørenskog
Herman Pettersen Finckenhagen Lørenskog
Karl Andre Nikolaisen Skedsmo

 

Kretslagsturneringen for gutter U15 ble arrangert i Trondheim sist helg, 26. – 28. februar. Foruten Akershus deltok det kretslag fra Østfold, Oslo, Buskerud/Telemark/Vestfold, Rogaland/Hordaland, Hedmark/Oppland og Sør-Trøndelag. Sistnevnte krets var arrangør og turneringen fant sted i Leangen Ishall i Trondheim. Dette flotte anlegget inneholder 2 isflater og et stort antall garderober som også betjener en håndballhall og kunstfrossen utendørs lengdeløpsbane.

Akershus tok gullet i forrige sesongs turnering og hadde satt som mål å gjenta den bragden i år. Med 7 deltagende lag var turneringsformen slik at lagene var delt i to puljer, en med 3 lag og en med 4 lag. De to beste lagene fra hver pulje etter at alle hadde spilt mot alle, utgjorde en mellomspillspulje hvor alle spilte mot alle og hvor nummer 1 spilte finale mot nummer 2, og nummer 3 bronsefinale mot nummer 4. Alle kampene ble spilt i 2×20 minutters perioder bortsett fra finalen som gikk i 3×15 minutter.

ring

Akershus var i innledende pulje med Sør-Trøndelag og Oslo. I den første kampen møtte vi Sør-Trøndelag som vi slo greit 3-0, skuddstatistikken var 22-9.

Den neste kampen var mot Oslo som hadde tapt for Sør-Trøndelag og var nødt til å slå Akershus for å kunne være med i den beste puljen videre. Denne kampen ble en thriller hvor Oslo tok ledelsen 2-0 i første periode. Bare 21 sekunder ut i andre og siste periode reduserte Akershus og utligningen kom etter ca. 7 minutter. Oslo slo imidlertid tilbake og da det var igjen 6 minutter av kampen hadde Oslo en sikker ledelse med 4-2. Akershus forsto at grep måtte tas og satte inn to raske mål med ett minutts mellomrom slik at det gikk mot et uavgjort resultat. Akershus ga seg imidlertid ikke og scoret det alle trodde var seiersmålet da det var igjen 1 minutt og 22 sekunder. Men Akershus var ikke fornøyd med det og satte in sitt 6. mål slik at stillingen var 6-4 da det var igjen 31 sekunder av kampen. Oslo hadde ikke gitt opp håpet og gikk rett fra dropp og reduserte til 6-5 slik at nytt håp var tent. I stedet for en utligning for Oslo, scoret Akershus det siste målet da det var igjen 15 sekunder slik at kampen endte med Akershus seier 7-5. Skuddstatistikken var 27-21 til Akershus.Seier

Da var man ferdig med den innledende puljen og Østfold var første motstander i mellomspillet. Det ble en forholdsvis enkel kamp for Akershus som vant hver periode 3-2, 6-4 totalt. Skuddstatistikken var 28-17 til Akershus.

Enda enklere ble det i nest kamp som var mot Rogaland/Hordaland som ikke var i stand til å gjøre stor motstand. Det endte med en 6-0 seier til Akershus og skuddstatistikk 23-9.

Så langt hadde alle kampene til Akershus blitt spilt på lørdagen. Søndag morgen var det siste kamp i mellomspillet og motstanderen var nok en gang Sør-Trøndelag. Igjen ble det en enkel seier for Akershus med 4-1 og 18-7 i skuddstatistikk.

Med seier i alle kampene var Akershus vinner av mellomspillet og klar for finale.

Slik som de andre kampene i mellomspillet hadde utviklet seg, viste det seg at den andre finaledeltageren ble Sør-Trøndelag som vi altså skulle møte for tredje gang. Basert på resultatene fra de andre kampene, kunne dette se ut som en enkel sak for Akershus. Slik ble det imidlertid ikke. Sør-Trøndelag hadde gjort hjemmeleksen sin og hadde lagt om til et veldig kompakt forsvar som Akershus slet med å komme gjennom.  Første periode endte målløs takket være det kompakte forsvaret og veldig bra spill fra Sør-Trøndelags keeper som stoppet de 12 skuddene som kom gjennom forsvars «muren». Sør-Trøndelag fikk fyrt av 2 skudd i denne perioden. Midt i den andre perioden tok Akershus ledelsen men finaleSør-Trøndelag utlignet før det var gått 2 minutter. 14 sekunder før slutt av den andre perioden fikk Akershus inn nok et mål og ledet 2-1. Skuddstatistikk for 2. periode var 12-3. Den siste perioden så ut til å bli målløs med Akershus seier inntil det var 25 sekunder igjen. Da utlignet Sør-Trøndelag og kampen gikk til 10 minutter «Sudden death». Ingen av lagene greide å score selv om spillerne fra begge lag kjempet som løver. Kampen måtte avgjøres ved straffeslag og der trakk Sør-Trøndelag det lengste strået slik at de vant finalen 3-2. Da hjelper det lite at Akershus vant skuddstatistikken 44-11. Det var en skuffet gjeng med Akershus spillere som tok fatt på den lange bussturen hjem.

En liten trøst var at Akershus besatte halvparten av posisjonene på «All Star Teamet». Mads Hanneborg ble kåret til beste venstre back, Kenneth Pappalardo Guldbrandsen til beste høyre ving og Martin Bråthen til beste venstre ving.

I tillegg ble Kenneth Pappalardo Guldbrandsen vinner av poeng ligaen med 7 mål og 10 målgivende. Martin Bråthen tok 5. plassen med 6 mål og 4 målgivende.

Blant keeperne tok Akershus Kristoffer Dehle en tredjeplass med en redningsprosent på 90 og Mathias Landa tok 7. plassen med en redningsprosent på 86,67.

I «Fair Play» konkurransen tok Akershus en 2. plass sammen med Sør-Trøndelag bak vinneren Hedmark/Oppland.

Sør-Trøndelag Ishockeykrets skal ha all ære for et meget vellykket arrangement. Trønderne kan dette. De som snart skal spille Forbundscupen der oppe kan glede seg.

medlaje2


Kretslagsturneringen for gutter U15 vil i år bli arrangert i Trondheim 26. – 28. februar. Det er i år, som i fjor, 7 kretslag som deltar i turneringen. I fjor tok Akershus med seg «bøtta» hjem og vi har som mål å gjenta den prestasjonen i år.

Årets kretslag startet med samlinger i mars 2015 med i alt 43 nominerte spillere. Vi har frem til i dag hatt 11 samlinger og spilt en treningskamp mot Lørenskog U16. Den kampen vant U16 4-2 etter at Kretslaget hadde ledet både 1-0 og 2-1. Det vil bli arrangert en siste samling på Ski den 23. februar før vi setter kurs mot Trondheim den 26.

Følgende spillere, alle født i 2001, er tatt ut til Akershus kretslag 2016:

Anders Haugum Lørenskog
Adrian Walle-Olsen Lørenskog
Mads Christian Hanneborg Lørenskog
Sander Desmot Lørenskog
Kenneth Pappalardo Gulbrandsen Lørenskog
Sander Frøberg Lørenskog
Isaac Palmgren Lørenskog
Fredrik Tangen Larsen Lørenskog
Jacob Arli Lørenskog
Vetle Bakke Nilsen Lørenskog
Anders Schumacher Jutul
Mads Simensen Vestby SKI
Kristoffer Dehle SKI
Dennis Hoem Rystad SKI
Odin Sire Bakkem Skedsmo
Mathias Landa Frisk Asker
Emilio Garcia Frisk Asker
Joakim Opsahl Frisk Asker
Oliver Bigseth Carlsson Frisk Asker
Fredrik Bøhn Bergflødt Frisk Asker
Martin Bråthen Frisk Asker
Nikolas Nesse Frisk Asker
Marcus Wisløff Frisk Asker
Adrian Lafjell Ed Frisk Asker
Mattis Mosengen Frisk Asker

 

Lagets trener er Robert Johansen som i 2013 førte Akershus kretslag til en 4. plass på Gjøvik. I året etter ble det en bronsemedalje bak Østfold som tok gullet og Oslo som forsynte seg med sølvet. I fjor stakk Roberts gutter av med gullet etter at man vant finalen mot Hedmark Oppland med 5-2. Både i 2014 og 2015 ble kretslagsturneringen arrangert på Hamar. Morten Eriksen er assisterende trener og Jan Ingar Knudsen er lagleder og materialforvalter.

AIHK U15 2015-2016