Akershus U15 Kretslag vant årets Kretslagsturnering på Hamar

Akershus U15 Kretslag gikk seirende ut av Kretslagsturneringen som ble arrangert på Hamar i helgen 24. til 26. februar. I alt var 7 Kretser representert. Foruten Akershus deltok Østfold, Hedmark/Oppland, Rogaland/Hordaland, Sør-Trøndelag, Buskerud/Telemark/Vestfold og Oslo.

Akershus spilte sin første kamp fredag kveld mot BTV, (Buskerud/Telemark/Vestfold). Mange hadde vel antatt at dette skulle være en lett match for Akershus. BTV ville det imidlertid annerledes i første halvdel av kampen. Anført av en keeper som var overalt, forsvarte BTV seg med nebb og klør. 14 skudd var reddet før AIHK maktet å score 15 min ut i første periode. I de innledende rundene ble det spilt 2 perioder av 20 minutter. BTV kom imidlertid tilbake og utlignet da det var spilt 19 minutter. AIHK likte dette dårlig og satte inn ledermålet rett før perioden var over. Det hadde bare gått 16 sekunder av 2. periode før AIHK satte inn 3-1 målet. Deretter rant det jevnt og trutt inn bak BTVs keeper. Det 9. målet gikk inn ett sekund før sirenen gikk.

Lørdag morgen var det Hedmark/Oppland som var motstander. Årets utgave av Kretslag fra H/O kunne ikke gi AIHK farlig motstand og AIHK gikk av med en komfortabel 6-1 seier.

Den andre motstanderen denne dagen var Østfold. Akershus tok ledelsen 5 minutter ut i første periode men Østfold utlignet 2 minutter senere. To raske scoringer helt i slutten av perioden gjorde at AIHK kunne gå til pause med 3-1 ledelse. AIHK startet 2. periode med å øke til 4-1 etter et halvt minutt. Deretter ble ledelsen økt til 6-1 før Østfold reduserte to ganger til 6-3. AIHK fastsatte resultatet til 7-3 ved scoring i overtall i slutten av perioden.

Neste motstander var Sør-Trøndelag som tok hjem pokalen i turneringen i fjor. Trønderne tok ledelsen etter 2 minutters spill i første periode. AIHK utlignet i undertall 5 minutter senere og gikk til pause med 2-1 ledelse. I 2. periode kunne ikke STIHK gi AIHK nevneverdig motstand og nok en gang ble det en klar seier, 6-1 til AIHK.

Lørdagens 4. kamp var mot Oslo. Akershus gutter virket utkjørte med én kamp mer i bena enn Oslos spillere, og gikk på en skikkelig smell med tap 7-1. Det var en gjeng med slukørede gutter som dro tilbake til hotellet denne kvelden.

Søndags morgen skulle Akershus nok en gang møte Østfold som måtte beseires med fire mål eller mer for at Akershus kunne gå til finale mot Oslo. Dette ville si at AIHK måtte gjenta målforskjellen man hadde hatt mot Østfold dagen før. Det så lyst ut da man hadde spilt i 8 minutter og Akershus ledet 3-0. Østfold ville ikke gi seg uten motstand og scoret to ganger før pause. Etter pausen stengte Akershus igjen målet og la et veldig press på Østfold. Etter enveiskjøring gjennom 2. periode vant Akershus perioden med 5-0, i alt 8-2, hvilket betød finale mot Oslo.

I finalen viste Akershus seg fra en helt annen vinkel enn i kampen kvelden før. De tok snart styringen i kampen og det var aldri tvil om hvem som ville går seirende ut av denne finalen. Da sirenen gikk for kampslutt sto det 7-3 til Akershus på tavlen.

To av Akershus spillere ble tatt ut til All Star Teamet, Philip Granath, løper og Mats Hildisch. back.